Kauzu brutálnych vrážd dôchodcov musel súd odročiť na september

13.06.2012 Bratislava

Bratislava 13. júna (TASR) - Pre neprítomnosť svedkov musel Okresný súd Bratislava 1 odročiť pojednávanie v kauze brutálnej vraždy dvoch dôchodcov z marca 2010, ktorá sa odohrala vo Vinosadoch a z ktorej sú obžalovaní dvaja mladíci.

Hlavné pojednávanie bude pokračovať 4. septembra. Svedkovia v utorok 12. júna nemohli byť vypočutí, keďže nebolo vykázané doručenie predvolania svedkom. TASR o tom dnes informoval Krajský súd (KS) v Bratislave.

V prípade sú dvaja obžalovaní - Márius M. a Lukáš T. Vo februári tohto roku vypovedalo 11 svedkov.

Trojčlenný senát prijal obžalobu na svojom verejnom zasadnutí 31. augusta minulého roku a zároveň vtedy vytýčil termín hlavného pojednávania s Máriusom M. a Lukášom T. na 22.-23. novembra. Obeťami tínedžerov boli 99-ročný Američan a 83-ročný dôchodca z obce Vinosady. Súd koncom augusta 2011 zároveň rozhodol, že mladistvý Lukáš T. zostáva naďalej vo väzbe.

Obvinení sú z vraždy spolupáchateľstvom čiastočne dokonanej, čiastočne v štádiu pokusu v jednočinnom súbehu s prečinom porušovania domovej slobody spolupáchateľstvom, odpovedal vtedy na otázku TASR hovorca KS Pavol Adamčiak.

Z brutálnej dvojnásobnej vraždy z marca 2010 v obci Vinosady polícia obvinila spomínaných dvoch tínedžerov. Jeden mal vtedy 19 a druhý 17 rokov. TASR o tom vtedy informoval František Peczár z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. Uviedol, že Lukáš T. a Márius M. 27. marca 2010 v dopoludňajších hodinách neoprávnene vnikli do rodinného domu na Modranskej ulici v obci Vinosady. Následne usmrtili poškodeného 99-ročného muža z USA a 83-ročného muža z obce Vinosady. Obaja zomreli na následky úderov od tupých podlhovastých predmetov a bodno-rezných zranení.

Vnútri rodinného domu sa nachádzala aj poškodená 80-ročná žena, ktorú sa dvaja obvinení mladíci taktiež pokúsili usmrtiť, informoval hovorca. Obvinení jej spôsobili päť bodných rán do chrbta a dve bodné rany do oblasti hrude. Za tento brutálny skutok podľa vtedajšieho vyjadrenia Peczára hrozí Máriusovi M. trest odňatia slobody na 20 – 25 rokov alebo doživotie. Mladistvému, vtedy 17-ročnému Lukášovi T. sa trest znižuje na polovicu, kde je maximálna trestná sadzba 15 rokov.
 

Vyberte región